Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років – Разумков

Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років – Разумков

Укрінформ
При ухваленні законопроєкту про деолігархізацію важливою є не лише назва документу, але й підходи, які він передбачатиме.

Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

«Питання деолігархізації важливе. Але важлива не лише назва, а й підходи», - наголосив Разумков.

Голова Верховної Ради додав, що у процесі деолігархізації в інших країнах ухвалювалося відповідне антимонопольне законодавство та законодавство щодо лобістської діяльності.

Читайте також: Арахамія вважає, що не було сенсу направляти законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

«Будь-який зв’язок політика з великим бізнесом чи з будь-яким іншим бізнесом, якщо він базується на корупції, тіньове фінансування цього політика прямо чи опосередковано - це корупція», - відзначив Разумков.

Водночас Голова Верховної Ради зазначив, що в Україні створена низка антикорупційних органів, які мають протидіяти такому явищу, і парламент забезпечив ці інституції необхідною законодавчою базою.

Водночас Разумков підкреслив: «Будь-який закон, що ухвалюється, буде діяти не лише сьогодні-завтра. Законопроект щодо деолігархізації, наприклад, розрахований на десять років. Ми бачили різні РНБО, особливо до 2014 року. Давайте уявимо, що було б, якби такий механізм був у них».

Читайте також: Деолігархізації вимагає суспільство – Шмигаль

Глава парламенту також висловив думку, що визначати перелік олігархів в Україні має не Рада національної безпеки та оборони, а незалежна комісія.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков вважає нереальною пропозицію Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянути законопроєкт про олігархів у другому читанні на пленарному засіданні 23 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-