Разумков назвав нереальною пропозицію розглянути закон про олігархів 23 вересня

Разумков назвав нереальною пропозицію розглянути закон про олігархів 23 вересня

Укрінформ
Голова ВР вважає нереальною пропозицію Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянути законопроєкт про олігархів у другому читанні на пленарному засіданні 23 вересня.

Про це Дмитро Разумков сказав в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні пролунала пропозиція про наступний четвер. Це малореалістично, точніше нереалістично. На наступному тижні я, по-перше, хочу розібратися, як відбувався комітет, чому ніхто не був запрошений. По-друге, на наступному тижні треба буде зрозуміти, скільки часу необхідно буде профільним управлінням Верховної Ради для того, щоб підготувати цей законопроєкт до розгляду. Це займе чимало часу, я думаю, що точно кілька днів. Останнє, я вже про це сьогодні говорив, колеги у листі наполягали на тому, щоб ми слідували регламенту. Я буду слідувати”, - розповів спікер.

Читайте також: Разумков - про ймовірну відставку: За посаду триматися не буду

Він нагадав, що законопроєкт №5599 направлено до Венеційської комісії, зауваживши: аби почати розгляд документа, народні депутати можуть не чекати її висновків. Але, за словами Разумкова, йому було б цікаво почути думку комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Члени комітету заявили про намір ухвалити його на пленарному засіданні у четвер, 23 вересня.

У першому читанні Верховна Рада ухвалила цей документ 1 липня.

Читайте також: До реєстру олігархів можуть потрапити представники середнього бізнесу - Денісова

2 вересня Людмила Денісова звернулася до Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказала на невідповідність Конституції законопроєкту №5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії. 10 вересня Разумков направив документ на експертизу до цього органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-