Кулеба розповість у Раді про візит Президента до США і значення «Кримської платформи»

Кулеба розповість у Раді про візит Президента до США і значення «Кримської платформи»

Укрінформ
Народні депутати під час години запитань до уряду у Верховній Раді заслухають доповідь міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу щодо значення "Кримської платформи" для консолідації міжнародних зусиль в процесі деокупації Автономної Республіки Крим.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчить порядок денний пленарного засідання ВР, оприлюднений на сайті парламенту.

Міністр закордонних справ також доповідатиме щодо значення для України візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Окрім цього, народні депутати мають намір розглянути у першому читанні проєкти законів №5852 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України", №3950 "Про внесення зміни до статті 121 Кодексу цивільного захисту України".

Читайте також: Зеленський може взяти участь у Генасамблеї ООН онлайн - Кулеба

У другому читанні парламентарії планують розглянути законопроєкти №3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)", №4046 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств", №2515 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним".

Депутати також планують створити Тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі, зокрема, під час реалізації проєктів "Либідь" та "Циклон-4" (проєкт постанови №5477).

Читайте також: Джапарова сказала, чого очікує Україна від саміту Східного партнерства

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві за участю 46 іноземних делегацій відбувся установчий саміт Кримської платформи, у результаті якого будо схвалено підсумкову декларацію.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Президент України Володимир Зеленський перебував у США з кількаденним робочим візитом із 31 серпня. За результатами переговорів з Президентом США Джозефом Байденом 1 вересня у Білому домі Офіс Президента опублікував спільну заяву щодо стратегічного партнерства двох країн.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав візит Зеленського до Вашингтона і його розмову з Байденом класичним прикладом виграшу для обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-