Джапарова сказала, чого очікує Україна від саміту Східного партнерства

Джапарова сказала, чого очікує Україна від саміту Східного партнерства

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова поінформувала директора Естонського центру Східного партнерства Герта Антсу про чергову хвилю затримань у тимчасово окупованому Росією Криму.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Твітері

“Зустрілась з другом України Герта Антсу, директором @EstoniaEaP. Поінформувала естонського колегу про поточну ситуацію в тимчасово окупованому Криму, зокрема в контексті чергової хвилі обшуків та затримань 3-4 вересня, а також щодо подальшої діяльності Кримської платформи”, - написала перша заступниця міністра закордонних справ.

Сторони обговорили стан відносин України та Європейського Союзу, а також пріоритети взаємодії у контексті підготовки до цьогорічного 6-го саміту Східного партнерства.

Читайте також: ЄС представив план розвитку Східного партнерства на €2,3 мільярда

Як поінформували у пресслужбі МЗС, у цьому контексті Джапарова представила очікування України від Саміту СхП та цілі, які наша держава ставить перед собою для подальшої взаємовигідної партнерської співпраці в рамках цієї ініціативи. 

«Для України, зокрема, серед таких пріоритетів є забезпечення поступової інтеграції асоційованих партнерів до внутрішнього ринку ЄС, а також збільшення уваги у рамках ініціативи питанням безпеки у регіоні», - зазначила перша заступниця міністра.

Окрему увагу співрозмовники приділили ініціативі «Асоційоване тріо», яку започаткували Україна, Грузія і Молдова.

У контексті підготовки до 23-го Саміту Україна – ЄС, який відбудеться в Києві 12 жовтня, сторони висловили сподівання на його успішне проведення та підписання важливих двосторонніх документів, зокрема Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Читайте також: Обвинувачений ФСБ у «диверсії» Ахтемов виявився родичем першої заступниці глави МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків арештували першого заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джелялова, а також Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями у тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінив ці обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-