Малюська анонсував наступні слухання в ЄСПЛ проти Росії

Малюська анонсував наступні слухання в ЄСПЛ проти Росії

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Україна “добиває” Російську Федерацію позовами у Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав у інтерв’ю “Радіо НВ”, відео якого опубліковано на сторінці Міністерства юстиції в Фейсбуці.

“Ми “добиваємо” Росію в Європейському суді з прав людини. Кожен спір в ЄСПЛ з іншою державою - це років сім. Ми десь більше, ніж посередині шляху, і поки що ідемо дуже успішно. Принаймні, ЄСПЛ вже визнав те, що Росія контролювала Крим задовго до так званого “референдуму”. Це було теж моїм колегам складно доводити. Це була купа часу, купа опитувань, купа доказів, щоб довести, реально ми ж зараз Крим не контролюємо, зібрати доказову базу того, що Росія захопила Крим і повністю контролювала задовго до “референдуму”. І це було доведено, доведено доказами на міжнародному рівні у суді. Це перший такий випадок, перший прецедент, аналогів не було”, - заявив Малюська.

Читайте також: Скарга Росії на Україну до ЄСПЛ не матиме результатів, лише інформаційний галас – Кулеба

За його словами, “це істотна поразка Росії, їх “ковбасило” після цього”.

“А ми продовжуємо воювати з Росією в ЄСПЛ в інших юрисдикціях. Зараз вам приклад — у листопаді цього року будуть слухання в ЄСПЛ проти Росії - теж цікава справа. Запрошую слухачів спостерігати, ми й далі будемо “добивати” їх”, - додав міністр юстиції.

Малюська пояснив, що в цій справі кілька об’єднаних вимог.

“Там в нас і об’єднана вимога і з голландцями по інциденту з MH-17, щодо збитого Боїнга. Ми подали скаргу на Російську Федерацію в ЄСПЛ стосовно політичних вбивств Російською Федерацією як своїх громадян, росіян, так і українців, так і чеченців, так і інших іноземців. Україна подала позов, і ця справа буде розглядатися. Топ-чиновники в Росії сходять з цього з розуму, тому що там фігурують усі гучні політичні вбивства. У тому числі, наприклад, і замах на вбивство Навального. Це теж буде розглядатися в ЄСПЛ за заявою України”, - розповів міністр.

Читайте також: Україна проти Росії: посол розповів про розгляд справи у Міжнародному суді ООН

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2021 року Україна подала нову міждержавну заяву проти Російської Федерації щодо організації нею ряду резонансних замахів та замовних вбивств, як на території нашої країни, так і на території держав-членів Ради Європи.

У червні стало відомо, що Європейський суд з прав людини у листопаді має провести слухання щодо справи МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-