Скарга Росії на Україну до ЄСПЛ не матиме результатів, лише інформаційний галас – Кулеба

Скарга Росії на Україну до ЄСПЛ не матиме результатів, лише інформаційний галас – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що подана Росією до Європейського суду з прав людини міждержавна скарга проти України не матиме жодних результатів, окрім інформаційного галасу.

Як повідомляє кореспондент Укрініформу, про це Кулеба заявив під час прямого включення в ході візиту на схід України разом з угорським колегою Петером Сійярто.

«Не втручаючись у правосуддя Європейського суду з прав людини, я можу абсолютно запевнити, що у цієї позовної заяви немає жодних шансів бути задоволеною. Вона подана Росією виключно з пропагандистською метою. Ніяких інших результатів, окрім інформаційного галасу і витраченого часу суду на написання відповіді, у цього подання не буде», - сказав Кулеба.

Читайте також: «Росія сплутала ЄСПЛ з телешоу» – Малюська про скаргу на Україну і 10 претензій Кремля

Як повідомили у четвер, 22 липня, російські ЗМІ з посиланням на генеральну прокуратуру РФ, Росія подала до Європейського суду з прав людини міждержавну скаргу проти України.

У скарзі Кремль перерахував 10 претензій до Києва. Зокрема, Москва заявила про нібито дискримінацію російськомовного населення, російських компаній та підприємців, утиски російської мови, блокування Північно-Кримського каналу. Також Кремль цинічно заявив про відповідальність України за катастрофу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-