«Росія сплутала ЄСПЛ з телешоу» – Малюська про скаргу на Україну і 10 претензій Кремля

«Росія сплутала ЄСПЛ з телешоу» – Малюська про скаргу на Україну і 10 претензій Кремля

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська називає пресреліз генеральної прокуратури Росії щодо нібито скарги до Європейського суду з прав людини медіа-приводом “для промивання мізків”.

Так Малюська прокоментував повідомлення російського відомства щодо нібито скарги до України у ЄСПЛ, повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук міністра.

“Судячи з пресрелізу генпрокуратури країни-агресора та їхнього ж МЗС, Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні - у заяві до суду виклали усі міфи російської пропаганди”, - сказав Малюська.

Водночас, за його словами, зовсім безглуздим такий вчинок не назвеш, адже, на переконання українського міністра, у роспропаганди з‘явиться додатковий медіамайданчик “для промивання мізків та медіа-привід”.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Вимагаємо від Росії припинити агресію проти України

Однак з юридичної точки зору, як зауважив Малюська, “їх очікує неминуча поразка, ну але хоч намагаються контратакувати у lawfare, де поки що усі голи - у їх ворота”.

Окрім того, заступник міністра юстиції України -Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина написав у Фейсбуці про фальстарт російського відомства в оприлюдненні інформації щодо нової заяви, адже, за словами Ліщини, на сайті Суду ніякої інформації щодо нової міждержавної заяви немає.

Також Ліщина повідомив, що і на сайті російського Мін`юсту РФ “щодо цієї блискучої перемоги російської юридичної думки над здоровим глуздом нічого немає”.

Читайте також: Німеччина введе санкції, якщо Росія використає Nord Stream 2 проти України - Bloomberg

Як повідомили у четвер, 22 липня, російські ЗМІ з посиланням на генеральну прокуратуру РФ, Росія подала до Європейського суду з прав людини міждержавну скаргу проти України.

У скарзі Кремль перерахував 10 претензій до Києва. Зокрема, Москва заявила про нібито дискримінацію російськомовного населення, російських компаній та підприємців, утиски російської мови, блокування Північно-Кримського каналу. Також Кремль цинічно заявив про відповідальність України за катастрофу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-