Для Президента принципово значно активізувати роботу СБУ - Подоляк

Для Президента принципово значно активізувати роботу СБУ - Подоляк

Укрінформ
Кадрові зміни в управлінні Службою безпеки демонструють необхідність трансформації спецслужби, її активізації у питаннях боротьби з контрабандою та підготовки до майбутньої реформи.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Президент Володимир Зеленський сьогодні ухвалив низку кадрових рішень для Служби безпеки України. Перед цим голова Служби також зробив декілька важливих кадрових кроків. Зокрема є відповідні рішення по Андрію Наумову та Андрію Трипілці: їх звільнено. Є також відповідні президентські Укази про звільнення Олексія Корнійчука, Василя Малюка, Руслана Баранецького. Також є зміни у регіонах – Віталій Монастирецький звільнений з посади начальника Управління СБУ в Чернівецькій області. Своєю чергою Сергій Андрущенко перейшов на посаду першого заступника голови СБУ", - розповів він.

Читайте також: Президентпро реформу СБУ: Це важливо і для нас, і для МВФ

Подоляк зазначив, що ці кадрові зміни відображають необхідність трансформації СБУ, а також свідчать про "абсолютно системний підхід" Президента до змін, які відбуваються в наших спеціальних службах.

"Ефективність, чітке розуміння нових викликів, а головне - конкретні результати в конкретних напрямках. Для президента принципово – значно активізувати роботу СБУ для того, щоб нарешті поставити крапку в усіх контрабандних схемах. На жаль, не бачили достатньої роботи Служби на цьому напрямку останнім часом", - підкреслив радник очільника ОП.

Крім того, серед ключових причин кадрових змін Подоляк назвав необхідність підготувати СБУ до реформи, яка розпочнеться після ухвалення відповідного закону.

Читайте також: Посли G7 закликають Раду ухвалити законопроєкт про СБУ

"Зазвичай після прийняття будь-якого базового закону витрачається ще мінімум пів року для адаптації, підготовки змін, якихось процедурних моментів. Зараз Служба має бути готова з першого дня від старту реформи – щоб не було паузи в ефективності в нових умовах", - наголосив він.

Водночас радник керівника Офісу Президента значив, що будь-яка трансформація - це, передусім, зміни адміністративного складу.

Читайте також: Міжнародна дорадча група підтримує законопроєкт про СБУ

"Потрібні нові управлінські рішення. Потрібні більша мобільність і швидкість у прийнятті рішень. Потрібні, нарешті, доведені до логічного завершення кримінальні справи, в яких йдеться про конкретні виклики нашій національній безпеці", - додав Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок Президент Володимир Зеленський ухвалив низку кадрових рішень у системі Служби безпеки України, зокрема звільнив Руслана Баранецького з посади першого заступника голови спецслужби та увільнив його від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при СБУ. На це місце було призначено заступника голови СБУ Сергія Андрущенка.

Василя Малюка звільнено з посади першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління спецслужби.

Олексія Корнійчука звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки та Віталія Монастирецького – з посади начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-