Джапарова наголошує на необхідності закриття концтаборів РФ на окупованих територіях

Джапарова наголошує на необхідності закриття концтаборів РФ на окупованих територіях

Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголосила на необхідності закриття концентраційних таборів, які створила Російська Федерація на окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Зазначається, що 9 липня Рада ООН з прав людини провела Інтерактивний діалог щодо України. Участь у заході взяли понад 50 спікерів.

Під час діалогу було представлено проміжну доповідь Генерального секретаря ООН щодо стану з правами людини в тимчасово окупованому Криму та тематичну доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Читайте також: Джапарова: В окупованих Донецьку та Луганську - понад 160 незаконних в'язниць

Джапарова привернула увагу до погіршення ситуації з правами людини на окупованих територіях України. Вона наголосила на необхідності закриття створених Російською Федерацією на окупованих територіях України концентраційних таборів, таких як “Ізоляція”. Перша заступниця міністра також закликала Управління Верховного комісара ООН з прав людини висловлювати у своїх доповідях відповідні рекомендації Росії як стороні міжнародного збройного конфлікту на сході України.

Окремий наголос було зроблено на ситуації в тимчасово окупованому Криму, де російська окупаційна влада, включаючи ФСБ, продовжує застосовувати тортури щодо незаконно ув’язнених громадян України.

Джапарова привернула увагу до дезінформаційної кампанії, у тому числі в рамках Ради ООН з прав людини, яку Російська Федерація розгорнула з метою нав’язування своїх фальшивих наративів щодо подій на сході України та в Криму.

Читайте також: МЗС зірвало чергову спробу Росії легалізувати окупований Крим – Джапарова

Перша заступниця міністра закликала підтримати ініційований Україною оновлений проєкт резолюції “Співпраця з Україною та допомога їй у галузі прав людини”. Вона також запросила країни-члени ООН приєднатися до Кримської платформи, інаугураційний саміт якої відбудеться в Києві 23 серпня.

У ході засідання делегація України нейтралізувала спробу РФ проштовхнути участь у засіданні представника окупаційної адміністрації Криму від делегації держави-агресора. Позицію України щодо необхідності дотримання резолюцій Генеральної Асамблеї ООН та недопущення дискредитації міжнародних інституцій було підтримано у спільному виступі ЄС, Великої Британії, США, Австралії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії.

Читайте також: Джапарова назвала умову для участі Росії у Кримській платформі

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня Україна разом із ЄС, США, Литвою, Коста-Рикою, Республікою Корея та Ганою, а також за участю Департаменту глобальних комунікацій Секретаріату ООН провели у штаб-квартирі ООН онлайн-захід високого рівня на тему "Перевірка фактів як глобальна практика з протидії дезінформації та неправдивим відомостям". Україна ініціювала цей захід у рамках просування в ООН теми протидії поширенню дезінформації та недостовірної інформації як однієї з найбільших глобальних загроз людству.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-