У МЗС Словаччини назвали сім основних напрямків реформ в Україні

У МЗС Словаччини назвали сім основних напрямків реформ в Україні

Укрінформ
Словаччина вбачає першочергову необхідність здійснення реформ в Україні за сімома основними напрямками.

Про це міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки Іван Корчок заявив на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні 7-8 липня у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

«Попри складну ситуацію в Україні, конфлікт на Донбасі, окупацію Криму та пандемію, в країні досягнуто значних успіхів у державному врядуванні, сфері безпеки, економічних реформах тощо. Перша з-поміж ключових проблем, які важливі з точки зору успіху України, - це необхідність мати незалежну судову владу, що є запорукою залучення іноземних інвестицій та стабільного економічного розвитку», - сказав Корчок.

Читайте також: Україні необхідні незворотні реформи банківського та енергетичного секторуМЗС Італії

За його словами, друге - це необхідність трансформувати політичну й економічні системи, аби вони стали більш конкурентноспроможними, а середовище - більш децентралізованим.

Третім напрямком глава МЗС Словаччини назвав деолігархізацію та боротьбу з корупцією. У цьому контексті він привітав зусилля Президента Володимира Зеленського. Четвертий пріоритет - вибудова стратегічної комунікації з людьми та відсутність поступок популістам.

«П’яте: сільське господарство - одна зі сфер, що належать до потенціалу України, тому реалізація земельної реформи ще важливіша для країни та її процвітання», - сказав словацький міністр.

Читайте також: У МВФ назвали три головні напрями структурних реформ в Україні

Він також наголосив на важливості діджиталізації та успішному поступі України в цій сфері. «Україна рухається в напрямку диджіталізації краще, аніж ряд країн-членів ЄС, можете цим пишатися. Це такий передовий сектор економіки країни», - зауважив Корчок, говорячи про шостий напрямок реформування.

Як сьомий пріоритет словацький дипломат відзначив важливість активної підтримки Україною своїх європейських прагнень, що також сприяє реформам. За його словами, Угода про асоціацію, поглиблена та всеосяжна угода про вільну торгівлю пропонують дуже багато нових варіантів співпраці з ЄС, які принесуть користь українцям.

Читайте також: Румунія на рівні ЄС і НАТО порушує питання щодо припинення конфлікту на сході Україниглава МЗС

«Зараз Україна має зосередитися на використанні цих інструментів повною мірою. Словаччина як країна з потужним досвідом реформування готова допомагати Україні у її змінах», - сказав Корчок.

Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) була започаткована у 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього у 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Фото: mzv.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-