РФ не розв'яже повномасштабну війну, бо вона може перерости у світову - Зеленський

РФ не розв'яже повномасштабну війну, бо вона може перерости у світову - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що світ не готовий до нової повномасштабної війни, й Росія не може піти на повномасштабну та потужну ескалацію проти України.

Про це він заявив під час інтерв'ю кільком телеканалам у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чи готові ми, чи готовий світ, чи готова Європа до повномасштабної війни? Я думаю, що ніхто не готовий, зовсім! Якщо це станеться, я впевнений, ми це вже відчуваємо по тих сигналах, які є, і по тій роботі, яку ми зробили, дипломатичну роботу з підтримки Європи і США незалежності країни, я вважаю, що Росія не може на це піти, тому що це може бути світова війна», - сказав Зеленський.

Читайте також: Росія звинуватила Україну в поставках зброї, які здійснювала сама

Президент підкреслив, що це дуже небезпечно, але наголосив, що Україні боятися нема що і нема кого, адже, за його словами, ми на своїй землі і захищаємо її.

«Страшно тільки через такі події і через такі загрози, що можуть бути такі кроки. А такі кроки завжди історично приводять до втрат, великих втрат, сотень тисяч, мільйонів людей. Тому, мені здається, що, незважаючи на експертні думки, все ж таки, які говорять про вересень місяць… я вважаю, що такої потужної ескалації не може бути», - зауважив глава держави.

Читайте також: Байден указав на російський слід у кібернападі на американський трубопровід

Як повідомлялося, Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 100 тис. військовослужбовців, стягнула важке озброєння та розгорнула військові шпиталі. Такий розвиток подій викликав глибоке занепокоєння США, країн ЄС та міжнародного співтовариства.

Пізніше Росія оголосила про відведення своїх військ від кордонів України під приводом "успішного завершення навчань".

Читайте також: Пропозиція Путіна Зеленському може свідчити про вихід з «Мінська» - Резніков

Водночас Президент Володимир Зеленський заявив, що відбулося лише незначне зменшення кількості російських військ в окупованому Криму, а вздовж кордонів такого скорочення не помітно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-