Пропозиція Путіна Зеленському може свідчити про вихід з «Мінська» - Резніков

Пропозиція Путіна Зеленському може свідчити про вихід з «Мінська» - Резніков

Укрінформ
Озвучена президентом РФ пропозиція Президенту України зустрітися для врегулювання ситуації на сході з ватажками так званих "ДНР" і "ЛНР" може означати їх фактичне визнання Росією та її вихід з Мінських угод.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів під час програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропозиція, яку ми почули з вуст президента Росії, є офіційним визнанням двох квазіутворень окупаційного режиму з відповідними абревіатурами "ДНР" і "ЛНР". Це, по суті, вихід з Мінських угод, тому що в Мінських угодах немає такого поняття. Там є поняття ОРДЛО України...Це важливо проаналізувати і в нормандському форматі, і в ОБСЄ ", - заявив Резніков.

Читайте також: Перспектива проведення «Норманді» є, однак передумови ще не виконані - посол Франції

Крім того, Резніков під час рекламної паузи зауважив, що ініціюватиме надсилання ноти від МЗС України до МЗС РФ, щоб вони роз'яснили слова Путіна.

«Наше МЗС звернеться з нотою до МЗС РФ, я буду пропонувати такий запит, роз'ясніть, що мав на увазі керівник вашої держави. Підтвердіть, можливо, ви вже не хочете вести діалог в Мінську», - сказав Резніков.

Читайте також: Росія не отримає воду для Криму навіть у силовий спосіб - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

У четвер, 22 квітня, Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з «керівниками "ДНР" і "ЛНР"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-