Франція наполягає, що «Норманді» - найкращий варіант для врегулювання на сході України

Франція наполягає, що «Норманді» - найкращий варіант для врегулювання на сході України

Укрінформ
Офіційний Париж наполягає, що Нормандський формат залишається найкращим для просування прогресу в урегулюванні на сході України.

Про це заявило 28 квітня Міністерство Європи та закордонних справ Франції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Франція разом із Німеччиною наполегливо просувають свої зусилля у Нормандському форматі з огляду на повну імплементацію Мінських домовленостей. Це полягає у домовленостях про стале вирішення конфлікту на Донбасі. Ми маємо регулярний діалог з цього питання з нашими партнерами, які підтримують франко-німецькі зусилля у Нормандському форматі. Ми залишаємося переконаними, що це, як і раніше, є найкращим шляхом для прогресу», - заявили у французькому МЗС.

Читайте також: Маас: Мінський процес у критичній точці, конфлікт може перетворитися на заморожений

Офіційний Париж нагадав про заяву від 12 квітня міністрів закордонних справ G7, в якій висловлена висока оцінка зусиллям Франції і Німеччини у Нормандському форматі із забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей.

Читайте також: Макрон закликав Путіна відвести війська і дотримуватися «тиші» на сході України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав до модернізації Мінських домовленостей, досягнутих у 2015 році, з метою встановлення миру на сході України. Він також закликав розширити Нормандський формат, долучивши до переговорів не тільки США, але й Велику Британію та Канаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-