Стефанішина вважає, що Україні вже місце серед кандидатів на членство в ЄС

Стефанішина вважає, що Україні вже місце серед кандидатів на членство в ЄС

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україну мають перевести в перелік країн-кандидатів на членство в ЄС, так само як і інші країни, які вже ведуть переговори про вступ.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв’ю виданню Главком.

“Ми тільки зараз починаємо предметний діалог з Європейською комісією. Моє бачення таке: Україну мають перевести в перелік країн-кандидатів на членство в ЄС, так само як і інші країни, які вже ведуть переговори про вступ, або їх ще не розпочали, але мають чітку перспективу членства. Наприклад, це Північна Македонія, Сербія, ті країни, які тільки мають намір стати членами ЄС”, - сказала Стефанішина.

Читайте також: Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Віцепрем’єр нагадала, що Україна провела успішні перемовини про початок оцінки досягнень цілей Угоди про асоціацію й оновлення Угоди в наступні два-три роки.

За її словами, це стосуватиметься двосторонньої угоди, але впливатиме на весь регіон Східного партнерства, тому що “наші амбіції визначають порядок денний для всього регіону”.

Читайте також: Реформи для членства в НАТО: Стефанішина доручила готувати нацпрограму на 2022 рік

Стефанішина акцентувала, що українська влада системно працювала над тим, щоб Україна сприймалась не лише як окрема країна, яка проходить певні етапи трансформації, а як країна, яка є провайдером порядку денного всього регіону, який перебуває поза межами ЄС і НАТО.

Читайте також: Офіційний діалог про залучення України до «зеленого» курсу ЄС почнеться у квітні - Стефанішина

“Наші успіхи та амбіції дуже високо оцінюються міжнародними партнерами, і у нас є підстави казати, що нам тісно в тій політиці сусідства ЄС, яка існує зараз, – і фінансово, і політично. Євросоюз вже переглянув свою політику для Середземноморського регіону, і це свідчить про те, що цей процес можливий і для нас. Ми хочемо, аби була переглянута політика і для Чорноморського регіону, регіону східного сусідства”, - зазначила вона.

Як повідомлялося, Україна і ЄС на саміті в Брюсселі в жовтні 2020 року домовилися про оновлення Угоди про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-