Реформи для членства в НАТО: Стефанішина доручила готувати нацпрограму на 2022 рік

Реформи для членства в НАТО: Стефанішина доручила готувати нацпрограму на 2022 рік

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина доручила розпочати підготовку проєкту Річної національної програми (РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО на 2022 рік та навчальних програм для держслужбовців у сфері євроатлантичної інтеграції.

Про це йшлося на засіданні Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України 26 березня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«За результатами засідання прийнято рішення розпочати підготовку проєкту Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2022 рік, а також двох навчальних програм для державних службовців: про НАТО та євроатлантичну інтеграцію України, а також про розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання РНП», - йдеться у повідомленні.

Члени Комісії ухвалили низку документів, зокрема структуру проєкту РНП-2022, методичні рекомендації про розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання РНП, концепцію забезпечення національної стійкості тощо.

Читайте також: НАТО обіцяє Україні нові можливості у рамках програми партнерства

Як зазначила віцепрем’єр, скоординовані й ефективні дії всіх органів влади, залучених до інтеграції України до НАТО, додають аргументів для переговорного процесу з нашими партнерами.

Річна національна програма співробітництва Україна — НАТО (РНП) — документ, що є ключовим інструментом здійснення реформ в Україні за підтримки НАТО, що замінив з 2009 року цільовий річний план дій Україна-НАТО. Формат РНП ініційовано рішенням Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ 3 грудня 2008 року та затверджено Указом Президента України 12 травня 2009 року. Президент України затверджує РНП та підготовлений урядом План заходів щодо її виконання. Програма та План містять 5 розділів: політичні та економічні питання, оборонні та військові питання, ресурсні питання, питання безпеки та правові питання.

До реалізації РНП та Плану залучаються центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, неурядові організації. За підсумками виконання РНП сторона НАТО готує оцінку та рекомендації, які враховуються при підготовці РНП на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-