Закон про поновлення конкурсів на держслужбу набув чинності

Закон про поновлення конкурсів на держслужбу набув чинності

Укрінформ
Закон щодо поновлення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби, зокрема виключення обмежень для в.о. міністрів, набув чинності.

Документ 5 березня був опублікований у газеті "Голос України" і набув чинності з дня, наступного за днем оприлюднення, передає Укрінформ.

Як повідомлялося, 23 лютого Верховна Рада, врахувавши пропозиції Президента, вилучила із Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра вакантна.

Читайте також: Уряд запровадить відкриту систему розміщення держзамовлення на підготовку публічних службовців

Закон також передбачає, що протягом шести місяців з набрання ним чинності мають бути оголошені конкурси на посади, які обіймають особи за контрактом про проходження державної служби на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів у зв’язку з пандемією COVID-19.

Закон щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому 16 лютого. Врахованими поправками народні депутати тоді заборонили покладення на першого заступника міністра, заступників міністра виконання деяких обов’язків міністра, якщо посада міністра є вакантною більше 60 днів.

Водночас законодавці заборонили покладати обов'язки міністра на особу, кандидатура якої на відповідну посаду була відхилена Верховною Радою поточного скликання.

Читайте також: Відновлення конкурсів на держслужбу: Немчінов назвав позитивні моменти

18 лютого Президент наклав вето на цей закон. В ОП поінформували, що Володимир Зеленський просить ВР вилучити із закону про відновлення конкурсів на посади держслужби норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра вакантна.

Як зазначав Президент у пропозиціях до закону, він не погоджувався з підходом щодо визначення порядку організації діяльності міністерства у разі, коли посада міністра є вакантною. Зокрема, Зеленський зауважував, що непризначення Верховною Радою міністра протягом тривалого часу неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-