Закриття трьох проросійських каналів підтримують більшість українців - Єрмак

Закриття трьох проросійських каналів підтримують більшість українців - Єрмак

Укрінформ
Зупинка діяльності трьох проросійських телевізійних каналів, які займалися відвертою пропагандою в умовах гібридної війни, яку розв’язала проти України Росією, не має жодного стосунку до утисків свободи слова, і ґрунтується виключно на міркуваннях національної безпеки.

Про це сьогодні під час онлайн дискусії, що відбулася під егідою брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закриття трьох проросійських каналів не має нічого спільного з обмеженням свободи слова. Свобода слова є пріоритетом нашої демократії, Президента та його команди. Ці кроки підтримує переважна кількість населення України, оскільки всім набридло чути на сьомому році війни абсолютно пропаганду, яка вже перетнула всі моральні межі. Дуже прикро, що під впливом російських «агентів впливу» навіть деякі європейські організації зробили заяви щодо утисків прав преси. Нічого спільного з істиною це не має. Це (закриття трьох проросійських телеканалів – ред.) зроблено відповідно до українського законодавства та в інтересах національної безпеки», - сказав Єрмак.

Читайте також: Телеканал з журналістами «пулу Медведчука»: у Нацраді розповіли про попередження СБУ

Він зауважив, що вжитих заходів недостатньо, тому що Україна першою відчуває на собі удари гібридної агресії, наслідки якої відчувають країни Заходу, ЄС, Велика Британія, США та інші країни. У всіх випадках російська пропаганда використовує одні й ті самі прийоми, які детально задокументовані – це підтримка російських агентів впливу, дестабілізація суспільства, спроби розбурхати суперечності між давніми союзниками тощо.

Читайте також: Україна не боїться відповіді Путіна на санкції проти Медведчука та Марченко - Данілов

«Ця війна не закінчена. Просто сьогодні відбувається потужний тиск, щоб продовжити мовлення цих каналів з інших площадок. Тому що це був такий собі гучномовець російської пропаганди, який поширював стовідсоткові фейки та маніпуляції. Дуже важливо, щоб ми згуртувалися, і заснували міжнародний центр з протидії такій дезінформації. Подолати це явище ми можемо лише завдяки спільній роботі, і ми не зупинимося», - наголосив керівник ОП.

Розмова з головою ОП Андрієм Єрмаком відбулася сьогодні під егідою брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), та була присвячена головним напрямкам внутрішньої та зовнішньої політики України.

Читайте також: Після санкцій проти Медведчука стався «вибух російського інформпростору» — Ткаченко

Брюссельський Центр європейської політики (ЕРС) – провідна аналітична установа, яка працює в інтересах Європейських інституцій та розробляє рекомендації для різних напрямків політики ЄС, у тому числі – у сфері Спільної політики ЄС у сфері безпеки й оборони, а також у закордонних справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-