Епідеміологи вирішать, чи можна проводити довибори в Раду - Шмигаль

Епідеміологи вирішать, чи можна проводити довибори в Раду - Шмигаль

Укрінформ
Остаточне рішення про проведення проміжних виборів народних депутатів на Івано-Франківщині прийматимуть епідеміологи та лікарі.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, епідеміологи будуть приймати рішення, коли прийде час. Кінцеве рішення за лікарями і професіоналами, вони мають сказати кінцеве слово тоді, коли ми підійдемо до виборів", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: ЦВК завершила реєстрацію на довибори в Раду, загалом - 34 кандидати

Він підкреслив, що станом на сьогодні причин перенесення виборів на одному із округів в Івано-Франківській області немає. "Станом на сьогодні загроз проведенню або причин, щоб їх не проводити, немає, якщо вони будуть виникати і професійно будуть про це говорити. Ми будемо розглядати таку можливість", - пояснив Прем'єр.

За його словами, після проведення виборів у жовтні 2020 року спалахів захворювання на коронавірус в Україні зафіксовано не було.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на 28 березня проміжні вибори народних депутатів в округах №87 (Івано-Франківська область) та № 50 (Донецька область).

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК визначилася з формою та кольором бюлетенів

4 березня 2020 року на позачерговому засіданні, скликаному на вимогу Президента, Верховна Рада підтримала відставку Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, який напередодні подав відповідну заяву. Це автоматично потягло за собою відставку всього складу уряду.

Після цього 291 голосом "за" Верховна Рада призначила Прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віцепрем’єр-міністра — міністра розвитку громад та територій. Також ВР призначила новий склад Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-