Довибори в Раду: ЦВК визначилася з формою та кольором бюлетенів

Довибори в Раду: ЦВК визначилася з формою та кольором бюлетенів

Укрінформ
Центральна виборча комісія затвердила форму, колір і текст виборчих бюлетенів на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня для голосування в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область).

Відповідне рішення ухвалено на засідання комісії у середу повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ЦВК.

“Встановлено, що текст виборчих бюлетенів друкується державною мовою лише з одного боку на аркуші розміром 200 х 400 мм світло-фіолетового кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу”, - ідеться в повідомленні.

Також на бюлетені зазначається номер виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Крім того, ЦВК встановила, у якій кількості мають бути виготовлені виборчі бюлетені для звичайної та спеціальної виборчих дільниць.

Читайте також: Ексдепутат оголосив себе головою неіснуючої сільради на Миколаївщині

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія зареєструвала 34 кандидати у народні депутати – 20 осіб висунутих політичними партіями та 14 самовисуванців на проміжних виборах до Верховної Ради 238 березня в ОВО № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область).

Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті відбудуться через складання повноважень народним депутатом із фракції "Слуга народу" Зіновієм Андрійовичем у зв’язку з обранням його міським головою міста Надвірна.

Вибори в окрузі на Донеччині призначені після дострокового припинення Верховною Радою 16 грудня повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-