У МЗС відповіли на російські закиди щодо санкцій України проти Нікарагуа

У МЗС відповіли на російські закиди щодо санкцій України проти Нікарагуа

Укрінформ
Призначення почесного консула Нікарагуа в окупованому Криму грубо порушило українське законодавство і міжнародне право, санкції були запроваджені у відповідь на це.

Як передає Укрінформ, про це написав у Твіттері речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи російські закиди щодо санкцій України проти Нікарагуа.

“Актом відчаю” є безперервні спроби Росії переконати бодай когось у світі, що Крим і Севастополь - це нібито суб’єкти РФ. Призначення почесного консула Нікарагуа грубо порушило українське законодавство і міжнародне право“, — зазначив Ніколенко.

Раніше речниця МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу 4 лютого назвала рішення України запровадити санкції проти Нікарагуа “актом відчаю” і заявила, що воно «виглядає сміховинно».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 2 лютого ухвалила проєкт постанови №4689 «Про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа».

Україна 10 листопада 2020 року розпочала санкційний процес щодо Нікарагуа через відкриття почесного консульства в окупованому Криму. При цьому посаду почесного консула отримав учасник російської анексії Криму Олег Бєлавєнцев, якого в Україні, за даними ЗМІ, заочно засуджено до 13 років в’язниці за участь в анексії півострова.

Читайте також: МЗС вітає запровадження санкцій проти Нікарагуа

У серпні Київ направляв ноту протесту Нікарагуа з приводу відкриття консульства. Тоді країну попередили про можливе запровадження проти неї санкцій.

Нікарагуа - одна з країн, які регулярно не голосують за резолюції ООН, які ініціює Україна, щодо визнання Росії країною-окупантом через анексію Криму.

Верховна Рада офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-