У «Феофанію» до Зеленського намагалися прорватися журналісти - Мендель

У «Феофанію» до Зеленського намагалися прорватися журналісти - Мендель

Укрінформ
Захворювання Президента Володимира Зеленського на COVID-19 стало джерелом для фейків, маніпуляцій та конспірології. У лікарню "Феофанія" до глави держави вже намагалися потрапити журналісти.

Про це повідомила прессекретар Президента Юлія Мендель в Інстаграм, де написала хронологію подій дня.

"Хвороба Президента стала потужним джерелом для фейків, маніпуляцій та конспірології. 12 листопада о 5:30 вийшло інтерв`ю радника Офісу Президента, де він згадав, що Президент перебував у лікарні. Однак пояснення, коли він опинився в лікарні і що це був найправильніший варіант, не вийшло", - зазначила вона.

Мендель пише, що о 6:30 вона прокинулася «хвора на коронавірусну інфекцію» й додала, що її тест минулої суботи був негативним, а журналісти не уточнили у неї інформацію.

Читайте також: Мендель спростувала, що в неї виявили коронавірус

Водночас вона розповіла, що близько 9:00 рядок про те, що Президент у лікарні, підхопили телеграми і онлайн-медіа, інформація миттєво подалася як погіршення стану Володимира Зеленського і "розлетілася" світом.

"09:12: Написала пост про фейковість новини про свою хворобу. Намагалася дізнатися у журналістів, чому вони не перевірили. Одна з відповідей: «Бо була ніч». Вночі інформація видається без перевірки. 09:31: поквапилася всіх заспокоїти, що і у Президента, і у керівника його Офісу симптоми легкі, а в лікарню він переїхав ще у вівторок", - зазначила Мендель.

Також вона згадала про "звинувачення", що нібито Президент займає чиєсь місце в лікарні.

Читайте також: Зеленський і Єрмак перебувають у «Феофанії» - радник глави ОП

У цьому контексті прессекретар глави держави запевнила, що рішення переїхати до лікарні Президент прийняв, "аби не витрачати бюджетні кошти на переформатування дому для роботи дистанційно та не відволікати від роботи медиків, а лікування Президента передбачено в цій лікарні протоколом".

"14:15: Дізналася, що деякі журналісти намагаються прорватися в лікарню, аби з`ясувати, чи правда, що "під приводом хвороби Президент та Керівник Офісу відправилися на відпочинок", - розповіла Мендель і додала: "Цікаво, що буде до кінця дня".

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада коронавірус виявили у Президента Володимира Зеленського, а також у глави Офісу Президента Андрія Єрмака.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю "УП" поінформував, що Зеленський і Єрмак перебувають в ізольованих палатах лікарні "Феофанія".

11 листопада Голова Верховної Ради Дмитро Разумков поінформував, що також отримав позитивний результат тесту на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-