Уряд створить Міністерство з питань окупованих територій

Уряд створить Міністерство з питань окупованих територій

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що в Кабміні було прийнято рішення про створення Міністерства з питань окупованих територій.

Про це повідомляє пресслужба Глави держави.

"Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу та питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами", - заявив Гончарук.

Читайте також: Президент окреслив першочергові завдання для Кабміну

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський зі свого боку зазначив, що триває робота над запуском українського телеканалу, який транслюватиметься на окуповані території.

Також вивчається можливість посилення напрямку спорту у вказаному відомстві, зокрема шляхом створення відповідної агенції.

Читайте також: Протидія дезінформації: Рада з питань свободи слова пропонує МКМС створити робочу групу

Олексій Гончарук розповів про заходи з посилення співпраці між урядом і Верховною Радою, на необхідності якої також наголошував Президент під час попередньої зустрічі з Прем’єр-міністром.

Також Прем'єр пообіцяв, що Кабмін готовий надати звіт про свою роботу.

"Домовилися про те, що найближчим часом разом з урядом і головами парламентських комітетів проведемо стратегічну сесію, щоб серйозно поговорити на тему стратегії країни. Також міністри на цьому тижні проведуть у профільних парламентських комітетах презентації того, що було зроблено за 5 місяців і що планується на найближчий рік", - зазначив прем'єр. 

Читайте також: Уряд "неформально" відзвітував Президенту — Дубілет

Як раніше повідомляло агентство, Президент підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати чиновникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-