Чотири фракції хочуть, аби Яременко пішов з посади голови комітету

Чотири фракції хочуть, аби Яременко пішов з посади голови комітету

Оновлено
Укрінформ
Фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликають керівництво Ради порушити питання щодо доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва у зв’язку із скандалом довкола нього.

Про це заявив лідер фракції «Голос» Сергій Рахманін з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я уповноважений виступити від імені трьох фракцій – «Голос», «Європейська солідарність» і «Батьківщина». Тема виступу, на превеликий жаль, неприємна, але дуже важлива. Тому що з точки зору депутатів, які входять до складу цих трьох депутатських об’єднань авторитету Верховної Ради як вищого законодавчого, вищого представницького колегіального органу завдано серйозної і суттєвої шкоди. З нашої точки зору, поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема його вчорашній виступ, який, з нашої точки зору, містив елементи образи на адресу цілого законодавчого органу і заяви, які можна трактувати як погрози журналістам, є неприйнятними і неприпустимими. І тому спільна точка зору трьох фракцій: поставити перед Верховною Радою питання про доцільність перебування пана Богдана Яременка, такого важливого і чутливого комітету як комітету з питань міжнародних зв’язків (зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва – ред.). Ми вважаємо, що депутатський корпус і керівництво Верховної Ради належним чином оцінять поведінку нашого колеги і зроблять необхідні висновки», - зауважив Рахманін.

Читайте також: Шуфрич став на бік журналістів у секс-скандалі із Яременком

При цьому, звертаючись до самого Яременка, Рахманін від імені трьох фракцій висловив сподівання, що той, не чекаючи оцінки колег, «сам зробить необхідний важливий і єдиний вірний у цій ситуації крок».

Пізніше до заяви трьох парламентських фракцій приєдналася фракція “Опозиційної платформи — За життя”.

«Підкреслюю у нас різні погляди на різні питання, але в цьому питанні (щодо скандалу з Богданом Яременком – ред.) ми були одностайні... З огляду на ситуацію, яка склалася, на думку керівників чотирьох фракцій перебування такої людини на такій посаді вважається недоцільним», - заявив Сергій Рахманін.

Також він повідомив, що у разі, якщо керівництво Верховної Ради і фракції «Слуга народу» не відреагує належним чином на заяву чотирьох фракцій щодо недоцільності перебування, то представники зазначених депутатських об’єднань мають намір досягти ухвалення парламентом рішення щодо його звільнення з цієї посади.

«Якщо не буде належної реакції, ми залишаємо за собою право добиватися ухвалення відповідного рішення. Яким чином ми це будемо робити я не хочу забігати наперед, потому що знову ж таки є певна домовленість між керівниками фракцій. Ми поки що не форсуємо питання. Ми досягли свого: ми поставили позицію. Ми сподіваємося, що фракція до якої належить пан Яременко, належно чином поставиться до ситуації, яка склалася, що сам пан Богдан належним чином зреагує на те, що відбулося, що буде належна оцінка його дій з боку керівництва його партії, з боку Верховної Ради», - зазначив Рахманін.

Читайте також: Депутат розповів, навіщо Разумков збирав керівників фракцій

Водночас він уточнив, що з самого початку ініціатива звернутися до керівництва фракції «Слуга народу» і керівництва Верховної Ради з цього приводу належала трьом фракціям – «Голос Європейська солідарність і Батьківщина», але пізніше її підтримала фракції «Опозиційна платформа – За життя».

Як повідомлялося, напередодні один із Інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на яких народний депутат Яременко переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". Зокрема, він нібито спілкувався із повією про надання інтимних послуг за гроші.

Читайте також: Яременко з трибуни Ради вибачився за скандальне листування

Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і написав вибачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-