Сім законопроєктів щодо змін до Конституції ВР зможе ухвалити у лютому

Сім законопроєктів щодо змін до Конституції ВР зможе ухвалити у лютому

Список
Укрінформ
Представник Президента у КСУ Федір Веніславський прогнозує, що суд за місяць-два надасть висновки щодо семи законопроєкт про зміни до Основного закону, а ухвалити їх у цілому Верховна Рада зможе в лютому 2020 р.
Про це Веніславський сказав на брифінгу 3 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По часу можна спрогнозувати наступним чином: за підписом голови Верховної Ради ці законопроєкти йдуть на розгляд Конституційного Суду України, далі в КС є місяць-два для того, щоб їх розглянути. Після того, як Конституційний Суд розгляне ці законопроєкти і надасть висновок про їх відповідність вимогам статей 156, 157 Конституції України, Верховна Рада зможе їх попередньо схвалити. Ми сподіваємося, що це відбудеться на цій сесії, яка відкрилася сьогодні, а на наступній черговій сесії, яка відкриється першого вівторка лютого 2020 року, ВР зможе їх схвалити повністю, якщо за це проголосує 300 і більше народних депутатів", - пояснив Веніславський.

Читайте також: Рада направила до КСУ ще один законопроєкт Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Верховна Рада направила на висновок до Конституційного Суду сім законопроєктів, внесених Президентом Володимиром Зеленським:

№1013 "Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)";

№1014 "Про внесення змін до статті 106 Конституції України";

№1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)";

№1016 "Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)";

№1017 "Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)";

№ 1027 "Про внесення змін до ст. 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)".

№ 1028 "Про внесення змін до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України)".

Також 3 вересня, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-