Рада направила до КСУ проєкт змін до Конституції щодо законодавчої ініціативи народу

Рада направила до КСУ проєкт змін до Конституції щодо законодавчої ініціативи народу

Укрінформ
Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила для отримання висновку до Конституційного Суду президентський законопроєкт №1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)".

Рішення про ухвалення в цілому відповідної постанови підтримали 338 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як ідеться у Пояснювальній записці, законопроєкт пропонує доповнити перелік суб'єктів права законодавчої ініціативи таким суб'єктом, як народ. Таким чином, пропонується викласти статтю 93 Конституції в такій редакції: "Право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить народу, Президентові України, Кабінету міністрів України, народним депутатам України та реалізується ними у випадках і порядку, визначених Конституцією України і законами України".

Читайте також: Зняття недоторканності: ВР має привести всі закони у відповідність до Конституції - депутат

Крім того, пропонується доповнити статтю 93 Конституції нормою щодо законодавчої процедури, згідно із якою закон приймається відповідно до вимог законодавчої процедури, визначеної Конституцією та законами України.

Як повідомлялося, 2 вересня Комітет ВР із питань правової політики рекомендував парламенту включити в порядок денний другої сесії і направити на розгляд Конституційного Суду президентський законопроєкт №1015.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-