Рада направила до КСУ ще один законопроєкт Зеленського

Рада направила до КСУ ще один законопроєкт Зеленського

Укрінформ
Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила на висновок до Конституційного Суду законопроєкт № 1028 "Про внесення змін до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України)".

Рішення про ухвалення в цілому відповідної постанови підтримали 264 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою запропонованої законопроєктом зміни є законодавче закріплення в Конституції України ефективного механізму організації та діяльності Верховної Ради України. Ця ініціатива має на меті внесення необхідної зміни до Конституції України для реформування системи органів, що забезпечують функціонування парламенту як єдиного органу законодавчої влади в Україні.

"Можливість створення у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України є важливою запорукою ефективної організації тих органів та служб, що мають утворюватися парламентом для забезпечення його роботи", – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Зняття недоторканності: ВР має привести всі закони у відповідність до Конституції - депутат

Раніше у вівторок Верховна Рада направила на висновок до Конституційного Суду шість законопроєктів, внесених Президентом Володимиром Зелленським:

- №1013 "Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)"

 №1014 "Про внесення змін до статті 106 Конституції України"

- №1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)"

- №1016 "Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)"

- №1017 "Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)"

-  № 1027 "Про внесення змін до ст. 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-