Росії давно пора звільнити українських моряків - Волкер

Росії давно пора звільнити українських моряків - Волкер

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер вітає рішення Міжнародного трибуналу з морського права та зазначає, що Росії давно пора звільнити українських моряків та кораблі.

Про це він написав на власній сторінці у Твіттері.

«Давно пора Росії звільнити українських членів екіпажу та кораблі, які вона незаконно захопила», - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі, а також звільнити 24 захоплених моряків.

Рівно півроку тому, 25 листопада 2018-го, російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО у Москві.

Читайте також: Німецький депутат: Справа моряків – лакмусовий папірець для Росії

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом щодо зобов’язання Росії звільнити захоплені військові кораблі та повернути їх під український контроль, припинити кримінальне переслідування 24 полонених моряків, а також звільнити їх і повернути в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-