Україна має розвивати власний голос в умовах інформатаки з боку РФ - Гербст

Україна має розвивати власний голос в умовах інформатаки з боку РФ - Гербст

Укрінформ
В умовах масованої інформаційної атаки з боку РФ, Україна досягла певних зрушень у побудові власної системи стратегічних комунікацій, але їм бракує координації.

Про це у коментарі для кореспондента Укрінформу у Брюсселі заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст, який взяв учать у дискусії щодо виборів в Україні у середу в Брюссельському прес-клубі за сприяння Трансатлантичної Комісії із чесних виборів, Атлантичної Ради та фундації Віктора Пінчука.

«Єдність та погодженість стратегічних комунікацій є важливою для України, як і для будь-якої іншої країни світу. Для України це є навіть більш важливим, оскільки вона перебуває під масованою інформаційною атакою Кремля. Ми бачили деякі кроки у цьому напрямку з боку України, але, очевидно, ми хотіли б бачити більше», - зауважив Гербст.

Читайте також: На Луганщині поширюється мовлення українських телеканалів

Він висловив думку, що Захід є очевидно вразливим для кремлівської пропаганди.

«Якщо у Німеччині, наприклад, ви шукатимете в мережі інформацію по Україні, більшість сайтів видаватиме посилання на російські сайти. Це, безумовно, є фіґлярством, але ця проблема потребує вирішення. Захід має бути більш чутливим у цих питаннях. В Україні вже можливо побачити певну пильність, але більш скоординовані зусилля є необхідними», - наголосив колишній посол США в Україні.

Читайте також: Прем'єр Італії заявив, що його уряд працює над припиненням санкцій проти Росії

Він зауважив, що Україна досягла певного успіху у комунікації із власними громадянами та із міжнародним співтовариством щодо донесення власної позиції. Зокрема, «дуже хороша робота» у цьому сенсі виконана англійською мовою, причому матеріали представлені як від громадських організацій, так і від Уряду.

Така робота, на думку екс-посла США, є важливою для збереження єдності країн Заходу в питанні щодо продовжень санкцій проти Російської Федерації у зв’язку із її агресією проти України.

«Україні не варто сприймати ці санкції Заходу проти Кремля як даність. Санкції прямо пов’язані із Мінським процесом, який, з усіма своїми недоліками, залишається дуже важливим для України. Саме з цієї причини Україна не має виходити з нього. Це той інструмент, за допомогою якого можливо продовжувати санкції», - наголосив Гербст.

Читайте також: Київ розцінює примирливі заяви Кнайсль щодо РФ як загравання з агресором

Він зауважив, що так довго, як Кремль продовжуватиме вторгнення в Україну, він за будь-яких обставин не зможе виконати Мінські домовленості. Це означає, що міжнародні санкції проти РФ, скоріш за все, будуть продовжені.

«Я хотів би бачити додаткові санкції за нові провокації Кремля, наприклад такі, як ескалація в Азовському морі або у Керченській протоці», - додав Джон Гербст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-