Київ розцінює примирливі заяви Кнайсль щодо РФ як загравання з агресором

Київ розцінює примирливі заяви Кнайсль щодо РФ як загравання з агресором

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вважає риторику міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль щодо відносин з Росією заграванням з агресором.

Про це заявила на брифінгу в середу, 13 березня, речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми звернули увагу на дуже примирливий тон цього повідомлення (глави МЗС Австрії Карін Кнайсль щодо відносин з РФ - ред.), він помітно контрастує з політикою Європейського Союзу у відповідь на російську агресію проти України та російські спроби підриву демократичних процесів у ЄС, втручання у вибори, збиття МН17, застосування хімічної зброї у Солсбері, шпигунські скандали, кібертероризм, дезінформацію, підтримку праворадикальних партій у Європі. Це болісно сприймається в Україні, яка внаслідок дій Російської Федерації втратила понад 13 тисяч життів, і досі понад 7% нашої території залишаються окупованими Росією", - сказала Зеленко.

Вона зауважила, що така риторика очільниці МЗС Австрії контрастує також з учорашньою резолюцією Європейського парламенту, яка наводить усі ці злочини Кремля і закликає до запровадження нових санкцій проти Росії.

Читайте також: Глава МЗС Австрії таємно зустрілася з Путіним у Москві - ЗМІ

"Отже, напрошується один висновок: загравання з агресором - це аж ніяк не нейтралітет, який сповідує Австрія", - резюмувала речниця МЗС.

Як відомо, глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, перебуваючи 12 березня з візитом у Москві написала у Twitter, що готова зміцнювати "й без того чудові" відносини між Австрією і Росією.

Фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-