Прем'єр Італії заявив, що його уряд працює над припиненням санкцій проти Росії

Прем'єр Італії заявив, що його уряд працює над припиненням санкцій проти Росії

Укрінформ
Глава італійського уряду Джузеппе Конте під час свого виступу перед міжнародними партнерами наголосив, що разом зі своїм кабінетом докладає зусиль для припинення санкцій проти РФ.

Таку заяву італійський прем'єр озвучив у п'ятницю, повідомило інформагентство Reuters.

"Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив у п'ятницю, що він працює над тим, аби спробувати скасувати міжнародні санкції проти Росії, які, за твердженнями правлячої партії в Римі, є неефективними та шкодять італійській економіці", - зазначається в повідомленні.

Конте виступив на міжнародній конференції в Генуї, де заявив, що санкції, введені через анексію Криму в 2014 році, ніколи не повинні стати самоціллю. Коли його запитали, чи означає це те, що Італія хоче скасувати санкції проти РФ, він відповів: "Ми працюємо над цією метою".

Читайте також: Санкції США та ЄС можуть зупинити агресію Росії проти України – Фукуяма

Джузеппе Конте відомий своїми попередніми висловлюваннями на користь припинення санкцій проти Москви. Зокрема, він робив подібні заяви перед Сенатом Італії, закликаючи законодавців до політики більшої відкритості та співпраці з Росією.

Нагадаємо: США та ЄС, а також ряд інших країн, починаючи з 2014 року, запровадили кілька пакетів санкцій проти Росії через її спробу анексувати Крим, а також збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-