Зустріч в Нормандському форматі в Мюнхені не планується - Клімкін

Зустріч в Нормандському форматі в Мюнхені не планується - Клімкін

Укрінформ
На полях 55-ої Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка відкривається в п'ятницю, не планується проведення зустрічей української сторони з російськими представниками, а також у Нормандському форматі.

Про це в коментарі Укрінформу заявив міністр закордонних справ Україні Павло Клімкін.

«Ми говорили з (міністром закордонних справ ФРН) Гайко Маасом стосовно організації такої зустрічі, з (міністром закордонних справ Франції) Жан-Івом Ле Дріаном…Поки що ми не прийшли до необхідності зустрічатися тут, у Мюнхені», - сказав Клімкін.

Водночас український міністр заявив, що «готовий зустрічатися в будь-якому форматі, якщо це принесе результати». Особливо це стосується звільнення військовополонених, політичних в'язнів і заручників.

"Якщо це буде реальна дискусія щодо безпеки на Донбасі, щодо того, що робити далі, щодо Керченської протоки та російських спроб створити якийсь зашморг для українського Донбасу, якщо Росія буде готова до серйозної розмови, то зустріч відбудеться у будь-який момент", - запевнив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, чергова, 55 за рахунком конференція з безпеки відкривається в п'ятницю у німецькому Мюнхені.

Читайте також: У Мюнхені стартує конференція з питань безпеки

Участь у форумі візьмуть понад 30 глав держав і урядів, понад 80 міністрів закордонних справ і оборони, а також високопоставлені «особи, які приймають рішення», експерти, економісти, представники міжнародних і громадських організацій.

Україну представляє Президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей. Традиційно в Мюнхен з'їхалося чимало українських політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-