У Мюнхені стартує конференція з питань безпеки

У Мюнхені стартує конференція з питань безпеки

Укрінформ
Чергова, 55 за рахунком конференція з безпеки відкривається в п'ятницю у німецькому Мюнхені.

За традицією вона проходитиме 3 дні в готелі Bayerischer Hof в центрі баварської столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у форумі візьмуть понад 30 глав держав і урядів, понад 80 міністрів закордонних справ і оборони, а також високопоставлені «особи, які приймають рішення», експерти, економісти, представники міжнародних і громадських організацій.

Україну представляє Президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей. Традиційно в Мюнхен з'їхалося чимало українських політиків.

Україна вже 5 рік є однією з важливих тем конференції. «Україна, ймовірно, найбільше постраждала від порушення порядку забезпечення безпеки після холодної війни в Європі: майже п'ять років тому Росія анексувала Крим і з тих пір підтримує збройний конфлікт у східній частині країни», - йдеться в оприлюдненій напередодні відкриття конференції щорічній доповіді про безпеку.

У ньому наводиться складені Міжнародної кризової групою список 10 країн, конфлікти в яких будуть продовжуватися і в 2019 році. Україна потрапила у цей список. «Війна в Україні продовжує тліти, і кінця цьому не видно, що також сприяє більш широкому геополітичному протистоянню між Росією та західними державами», - йдеться в поясненні.

Читайте також: Клімкін їде на Мюнхенську конференцію

Тим часом, згідно з даними опитування Стокгольмського інституту світових досліджень, 22% українців думають, що ситуація в найближчі 5 років буде погіршуватися і лише 10% - що покращиться, 28% вважають, що ситуація не буде кардинально змінюватися.

Українська тематика звичайно ж не єдина, що хвилює світ сьогодні. Учасники конференції – майже 600 осіб - проведуть інтенсивні дискусії щодо глобальних і регіональних криз і ризиків, про кібербезпеку, гонку озброєнь і контроль над озброєннями, про майбутнє НАТО та трансатлантичних відносин, роль ЄС як гравця у сфері безпеки і оборони.

Фото на першій сторінці: MSC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-