Міжпарламентська асамблея

Міжпарламентська асамблея "Україна-Польща-Литва" створює безпековий комітет

Укрінформ
Міжпарламентська асамблея Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України вирішила створити комітет із питань безпеки.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні дев'ятої сесії асамблеї 13 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"70% наших розмов і рішень стосуються безпеки. І фактично хочу привітати та подякувати пану Вікторасу (Спікеру Сейму Литовської Республіки Вікторасу Пранцкєтісу - ред.) за цю ініціативу, тому що ключове питання безпеки, яке об'єднувало би енергетичну, й гуманітарну, й інформаційну безпеку, воно, не знаходиться в одному центрі прийняття рішень", - сказав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Він також додав, що у зв'язку зі створенням нового комітету до складу української делегації надалі входитимуть представники безпекового сектору, зокрема члени комітету ВР з питань національної безпеки та оборони.

"Ми, з української сторони, посилимо нашу міжпарламентську делегацію представниками безпекового сектору, в тому числі комітету з безпеки. Я думаю, це дуже посилить і додасть ритму роботі Міжпарламентської асамблеї", - зазначив спікер.

Читайте також: Сейм Литви засудив фейкові "вибори" в ОРДЛО

Наразі до Міжпарламентської асамблеї Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України входять три комітети: Комітет з питань неурядового та культурного співробітництва, Комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Комітет з питань торгівлі та економічного розвитку, регіонального і місцевого співробітництва.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що проведення наступної сесії Міжпарламентської асамблеї Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України запланове на початок червня 2019 року та відбудеться у Києві.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 12-13 листопада перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці для участі у IX сесії Міжпарламентської асамблеї Литви, Польщі та України.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея України, Польщі і Литви на минулій VIII сесії у березні засудила російську агресію в Україні, підтримала створення економічного плану допомоги для України, а також вирішила надіслати спільного листа до парламентів країн ЄС та США щодо підтримки Заходом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-