Сейм Литви засудив фейкові

Сейм Литви засудив фейкові "вибори" в ОРДЛО

Укрінформ
Сейм Литовської Республіки ухвалив Резолюція про нелегальні так звані "вибори" на окупованих Росією територіях України територіях.

Відповідне рішення було підтримано одноголосно всіма 109-ма присутніми членами Сейму Литви у вівторок, 13 листопада, на пленарному засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У документі, зокрема, засуджуються та не визнаються нелегальні "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які відбулися 11 листопада.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який був присутній на пленарному засіданні Сейму, зазначив, що прийнята резолюція "нагадує, що боротьба триває: ворог незмінний і нам (українцям, - ред.) доводиться й надалі боротися за свою незалежність". 

Зі свого боку Маршалок Сенату Республіка Польща Станіслав Карчевський підтримав важливість набуття Україною членства в ЄС і НАТО.

"Поляки та литовці чудово розуміють природу загрози, перед якою стоять українці. І тому незалежність і територіальну цілісність України ми визнаємо непорушною, а будь-які зазіхання на неї - зазіханням на нашу власну безпеку. Парламентська асамблея трьох наших держав висловила в цьому свою позицію, ця позиція залишиться непорушною, вона віддзеркалює глибинні інтереси нашої нації. Безпека Польщі та Литви базується на членстві в Європейському Союзі та НАТО, система буде для нас повною та стабільною, якщо членом ЄС і НАТО стане Україна, що ми гаряче підтримуємо", - зауважив Карчевський.

Читайте також: Геращенко сказала, чим псевдовибори на Донбасі вигідні для Путіна

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій 12-13 листопада здійснить робочий візит до Литовської Республіки для участі у IX сесії Міжпарламентської асамблеї Литви, Польщі та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-