Суд відмовив адвокату в експертизі листа Януковича до Путіна

Суд відмовив адвокату в експертизі листа Януковича до Путіна

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва відмовив платному адвокату Януковича Олександру Горошинському у задоволенні клопотання щодо проведення низки експертиз листів екс-президента Віктора Януковича, в тому числі і до президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, адвокат Януковича подав до суду клопотання щодо призначення експертиз комісії з різних експертів щодо листів Януковича, які нібито існували, до представників країн-гарантів Угоди про мирне врегулювання, а саме - Німеччини, Франції, Польщі. Також Горошинський просив надати експертам на дослідження нібито існуючий великий лист Януковича до Путіна, додатком до якого нібито і слугувало звернення Януковича від 1 березня 2014 року.

Держадвокат Януковича Юрій Рябовол підтримав колегу, прокурори ж заперечували проти задоволення цього клопотання.

"Суд ухвалив у поновленні судового слідства щодо проведення експертиз відмовити", - сказав Дев'ятко.

Раніше Горошинський заявляв, що Янукович звертався і до країн-гарантів, і до Путіна, і що Янукович був готовий чекати на допомогу і з РФ, і з Європи.

Читайте також: Держзрада Януковича: адвокат запевняє суд у “добрих намірах” підсудного

Горошинський під час своєї промови зазначав, що експертизи відеофайлів, які є у справі, мали проводити не лінгвісти, а комісія експертів із різних сфер.

Також Горошинський під час своєї промови згадував висновки експертів щодо кількох інтерв'ю та виступів Януковича після його виїзду з України.

Окремо цей адвокат Януковича наголосив на тому, що, на думку захисту, у Януковича немає статусу підозрюваного.

Також він висловив думку захисту, що нібито у кримінальному провадженні були порушені терміни розслідування, і попросив закрити кримінальну справу.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-