Латвія підтримує санкції проти Росії - спікер Сейму Мурнієце

Латвія підтримує санкції проти Росії - спікер Сейму Мурнієце

Укрінформ
Спікер Сейму Латвії Інара Мурнієце заявила про підтримку латвійською стороною санкцій проти Російської Федерації.

Про це вона сказала під час зустрічі 13 грудня в Ризі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, передає "Радіо Свобода".

«Ми вважаємо, що санкції не можуть бути послаблені до того, як буде досягнуто будь-який прогрес», – зазначила спікер Сейму.

Читайте також: Україна розраховує на поглиблення співробітництва з Латвією - Парубій

За її словами, під час головування у Раді ЄС Латвія виступала за солідарну позицію європейських країн у питанні санкцій.

«Питання санкцій залишатиметься дуже важливим і надалі, у цьому сенсі також важливим залишається те, щоб Україна чітко інформувала європейських партнерів про процес реформ у власній країні», - наголосила Мурнієце.

Читайте також: Верховна Рада звернеться до європейських партнерів щодо Nord Stream 2 - спікер

Спікер латвійського парламенту зауважила, що питання України є важливим аспектом відносин між НАТО і Росією та висловила сподівання, що українське питання буде винесено на обговорення на наступному саміті НАТО.

Читайте також: Парубій: Продовження санкцій проти РФ є ключовим виміром міжнародної підтримки України

Нагадаємо: голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебував 12-13 грудня у Латвії з офіційним візитом на запрошення спікера латвійського парламенту Інари Мурнієце. В рамках візиту відбулася також його зустріч з президентом Латвії Раймондом Вейонісом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-