Україна розраховує на поглиблення співробітництва з Латвією - Парубій

Україна розраховує на поглиблення співробітництва з Латвією - Парубій

Відео
Укрінформ
Україна розраховує на подальше поглиблення взаємовигідного двостороннього співробітництва з Латвією на всіх рівнях.

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом, повідомляє прес-служба ВР.

"Між нашими країнами розвивається динамічне співробітництво в різних областях, активною є політична співпраця, між нами існують дуже тісні і дружні відносини", - зазначив він.

Парубій подякував Вейонісу за можливість реабілітації українських воїнів і підкреслив, що для України дуже важлива міжнародна підтримка.

Спікер ВР також підкреслив, що він є прихильником активної міжпарламентської співпраці від Балтики до Чорного моря: "Нас багато що об’єднує, особливо у питаннях безпеки, – мілітарної, енергетичної, інформаційної, як давати виклики на гібридну війну, яка стосується усіх. У нас великий потенціал для співпраці – економічний, політичний".

Інформуючи про хід реформ в Україні, Парубій зазначив, що "попри дестабілізацію ситуації, в яку вкладає великі кошти Путін, Україна твердо йде шляхом реформ".

Читайте також: Верховна Рада звернеться до європейських партнерів щодо Nord Stream 2 - спікер

Вейоніс наголосив, що "Латвія залишиться щирим другом України, завжди підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а сильна та мирна Україна важлива не лише для країн Балтійського регіону, а й для Європи і усього світу".

У ході офіційного візиту до Латвійської Республіки українська делегація поклала квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, взяла участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Свободи, відвідала Музей окупації Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-