Тіллерсон в ОБСЄ: маємо поважати право України на вибір майбутнього

Тіллерсон в ОБСЄ: маємо поважати право України на вибір майбутнього

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив в ОБСЄ, що Україна бореться з російською агресією, оскільки обрала власне майбутнє як незалежна й суверенна держава, і міжнародна спільнота має поважати це.

З відповідною заявою глава американської дипломатії виступив у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо ОБСЄ втілювати та дотримуватися принципів організації. Ми повинні поважати право кожної держави на вибір свого політичного майбутнього", - заявив державний секретар США.

Звертаючи увагу на конфлікт, розв'язаний Росією на сході України, він наголосив, що перед Європою стоять дуже серйозні виклики.

Водночас держсекретар США наголосив на необхідності для Москви виконувати зобов'язання за Мінськими угодами.

"У той час, як Україна вживає заходів на виконання цих (Мінських – ред.) домовленостей – і вона повинна продовжувати це робити – Росія не робить цього", - наголосив державний секретар США.

Читайте також: Тіллерсон назвав умову зняття санкцій з Росії

Як повідомляв Укрінформ, глава американської дипломатії цього тижня перебуває у європейському турне, під час якого він уже провів ряд зустрічей в Брюсселі з керівництвом ЄС та взяв участь у міністерському засіданні країн-членів НАТО. Зараз у Відні Тіллерсон бере участь у зустрічі ОБСЄ на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Крім того, наприкінці тижня держсекретар США відвідає з візитом Францію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-