Тіллерсон назвав умову зняття санкцій з Росії

Тіллерсон назвав умову зняття санкцій з Росії

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Штати дотримуються жорсткої лінії щодо Росії, додавши, що Вашингтон зберігатиме режим санкцій доти, доки російські війська не вийдуть з України.

Про це він заявив під час виступу в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні, повідомляє Reuters.

"На сході України ми приєднуємось до наших європейських партнерів у підтримуванні санкцій, поки Росія не виведе свої сили з Донбасу і не виконає своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями", - сказав Тіллерсон.

Посилаючись на збільшення кількості випадків порушень режиму припинення вогню, що було зареєстровано місією ОБСЄ на сході України, він також зазначив, що "ми маємо чітко розуміти джерело цього насильства".

Читайте також: Клімкін і Тіллерсон обговорили "блакитні шоломи" на Донбасі

Держсекретар США додав, що Штати закликають Росію та підконтрольних їм ставлеників припинити залякування та напади на місію ОБСЄ.

"Росія озброює, очолює, тренує та воює разом з антиурядовими силами. Ми закликаємо Росію та її ставлеників припинити свої ворожі акти, залякування та напади на місію спеціального моніторингу ОБСЄ", - наголосив Тіллерсон.

Як повідомляв Укрінформ, у середу на прес-конференції в Брюсселі Тіллерсон заявив, що агресія Росії проти України та окупація нею українських територій сприймаються Сполученими Штатами та іншими країнами НАТО як найбільша загроза безпеці в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-