Санкції проти РФ: сенатор Морей розповів про настрої у Франції

Санкції проти РФ: сенатор Морей розповів про настрої у Франції

Укрінформ
Франція стоїть на засадах санкцій щодо Росії з приводу конфлікту на Сході України, хоч і не всі французи-бізнесмени задоволені цими санкціями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу з Краматорська, про це у четвер заявив керівник французької делегації, сенатор, голова групи дружби «Франція – Україна» Сенату Французької Республіки Ерве Морей на прес-конференції, перебуваючи з візитом на Донеччині.

«Франція стоїть на засадах санкцій щодо Росії з приводу цього конфлікту. Я не можу сказати, що всі у Франції задоволені цими санкціями. Тому що, наприклад, робітники в галузі сільського господарства дуже не задоволені цією сітуацією, бо їх експорт від цього страждає. Але санкції - це один з таких елементів, щоб давати тиск на Росію», - сказав Морей.

Він додав, що «перш за все треба поважати Мінські домовленності щодо припинення вогню, у мінському форматі треба, щоб всі країни, які входять у «нормандську четвірку», були налаштовані на позитивний вихід з цього конфлікту».

Морей зазначив, що делегація сенаторів з Франції  знайшла можливість відвідати схід України для того, щоб показати підтримку українцям.

Читайте також: Франція ще не затвердила позицію щодо "блакитних шоломів" – сенатор

Він підкреслив, що незважаючи на зміну урядів і зміни у парламенті Франції, все ж таки «Франція стоїть на засадах миру і того, щоб в Україні запанував мир. І цілісність, недоторканність України є одним із принципів міжнародної політики Франції. Це стосується і Криму, і Донецького регіону. Це позиція всіх державних сил Франції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-