Геращенко про заяви західних політиків: Крим на Донбас не міняємо

Геращенко про заяви західних політиків: Крим на Донбас не міняємо

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко підтримала позицію глави Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова щодо неприпустимості порад від західних партнерів відкласти питання повернення анексованого Росією Криму Україні.

Про це вона написала у Facebook.

"Я повністю поділяю різкі слова і жорстку позицію авторитетного українського депутата Рефата Чубарова. Це - і моя позиція. І ми маємо вголос говорити західним партнерам про неприпустимість і непристойність порад "забути про Крим чи відкласти його повернення в довгий ящик", - наголосила політик.

Вона також підкреслила, що Україна не проміняє Крим на Донбас. 

"Крим на Донбас не міняємо. Крим "вбік, на певний час" не відкладаємо. На жаль, цього б дійсно хотіли деякі західні політики, які не хочуть псувати взаємини з РФ, і цим своїм пацифізмом тільки розв'язують РФ руки. Але ми не дамо нікому забути Крим, Донбас, Україну і Грузію", - зазначила Геращенко. 

Раніше Чубаров заявив, що вважає неприпустимим відкладати на потім питання повернення Криму під контроль Києва, оскільки українська держава не може дозволити, щоб на її території знищували корінні народи. 

Читайте також: Німецький політик спробував пояснити скандальну заяву про анексію Криму

Як повідомлялося, уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Гернот Ерлер заявив, що питання про статус анексованого Росією Криму слід обговорювати лише після врегулювання конфлікту на Донбасі.

Водночас глава Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер виступив за зближення з Москвою. Федеральний уряд відмежувався від його слів, заявивши, що він висловлював свою думку. В уряді ФРН нагадали, що Росія анексією Криму порушила міжнародне право і поставила під питання європейський порядок.

Крім того, заяву Лінднера про необхідність налагодження відносин з Москвою підтримала голова німецької Лівої партії Сара Вагенкнехт, яка є кандидатом в канцлери ФРН від своєї політичної сили. Вона виявилася чи не єдиним німецьким політиком серед майбутніх членів бундестагу, хто підтримав Лінднера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-