Німецький політик спробував пояснити скандальну заяву про анексію Криму

Німецький політик спробував пояснити скандальну заяву про анексію Криму

Укрінформ
Глава Вільної демократичної партії (СВДП) Німеччини Крістіан Лінднер говорить, що санкції на Росію були накладені справедливо, і закликає РФ повернутися до законності і порядку.

Він роз'яснював свою позицію після своїх резонансних висловів наприкінці тижня про Крим і політику відносно Москви таблоїду Bild.

«Ми не хочемо ослабляти санкції без кроків у відповідь», - запевнив Лінднер.

Водночас він вважає неправильним розпалювати спіраль ескалації і йти до гонки озброєнь. Політик говорить, що Москві має бути відправлений сигнал про те, що «у Росії є в місце в домі Європи», але тільки якщо вона дотримуватиметься «порядку». «Поки цього не станеться, не може бути ніякої співпраці», - підкреслив глава СВДП.

Він визнав, що не знає, чи є в Москві готовність до зміни курсу. Лінднер пропонує йти до розрядки, починаючи з малого.

Анексію Криму він вважає як таку, що суперечить нормам міжнародного права, а тому і санкції – правильними. В те, що Путін віддасть півострів назад, політик не вірить і вважає, що оскільки в довгостроковій перспективі вирішення не передбачається, конфлікт слід «заморозити».

Читайте також: В уряді ФРН заявляють, що Росія анексією Криму поставила під сумнів європейський порядок

«Так можна буде перевірити за менш критичними пунктами, чи має намір Росія міняти свою імперську і агресивну політику», - сказав Лінднер.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня лідер СВДП запропонував відокремити кримську тематику від останніх тем, щоб досягти прогресу на інших напрямах. Лінднер заявив, що безпека і благополуччя в Європі залежать, у тому числі, і від відносин з Москвою. Після критики, що обрушилася на нього з боку більшості інших політиків він вимушений був кілька разів виступати в ЗМІ, роз'яснюючи свою позицію. Зокрема, федеральний уряд ФРН заявив, що відповідальності за вислови Лінднера не несе, залишаючись на своїх чітких позиціях у питанні Криму. В уряді ФРН нагадали, що Росія анексією Криму порушила міжнародне право і поставила під питання європейський порядок.

Фото: Вікі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-