Депутат Бундестагу: Існує загроза втрати інтересу до України

Депутат Бундестагу: Існує загроза втрати інтересу до України

Укрінформ
Німеччина активно підтримує розпочаті в Україні після Євромайдану реформи, але інтерес до теми України зменшується через невелику кількість позитивних новин про їхній прогрес.

Про це заявила депутат німецького Бундестагу Марілуізе Бек на прес-конференції в Києві з нагоди її візиту в Україну для проведення політичних переговорів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми від початку Майдану стоїмо пліч-о-пліч з рухом реформ в Україні, і дуже занепокоєні тим, що зараз замало позитивних новин. На жаль, ми маємо зменшення інтересу в Німеччині щодо теми України", - сказала Бек.

Відповідаючи на запитання, чи пов'язане це з впливом російської пропаганди, Бек зазначила, що, звісно, вона має місце, бо у Німеччині досить численна громада російськомовних мігрантів, які читають і дивляться саме російські ЗМІ.

"Але центральною проблемою, на мій погляд, є бажання німців відновити добрі дружні відносини з Росією. Існує загроза, що німці через Україну, яка навіть не доводить до кінця розпочаті реформи, не схочуть надалі терпіти погіршення відносин з Росією", - зазначила депутат Бундестагу.

У цьому контексті вона зауважила, що німецька демократична система є дуже чутливою до думки населення, і депутати всіх партій і фракцій у своїх виборчих округах часто чують запитання: "Чому ви заради України готові на такий конфлікт з Росією?". За словами Бек, це є відображенням доволі поширених у її країні настроїв, що Україна є державою, що не відбулася.

Читайте також: Німецький експерт про зустріч Трамп-Путін: "свербіж" Кремля не дав результатів

"Саме цій думці ми намагаємося протистояти, бо це дійсно дуже загрозлива думка. А цьому можна протистояти лише тоді, коли хоча б час від часу до нас з України приходитимуть позитивні новини", - зазначила німецький депутат.

Підсумовуючи, вона зауважила, що існує величезна загроза втрати інтересу до України взагалі. За її словами, наприклад, війна в Сирії перебуває у полі зору німців, а той факт, що в Україні є 1,5 млн внутрішніх біженців, залишається поза увагою населення Німеччини.

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-