Німецький експерт про зустріч Трамп-Путін:

Німецький експерт про зустріч Трамп-Путін: "свербіж" Кремля не дав результатів

Ексклюзив
Укрінформ
Саміт G20, що завершився у Гамбурзі, підтвердив незмінність політики США і ЄС відносно Росії та України.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив берлінський політолог, співробітник німецького відділення Фонду Маршалла Йорг Форбріг.

"І американська, і європейська політика відносно Росії та України були фактично підтверджені як незмінні", - каже експерт.

На його думку, Україна має бути задоволена двома зустрічами у Гамбурзі, які конкретно торкалися її: двосторонньою між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним та тристоронньою - канцлера Німеччини Ангели Меркель, президентів Франції Еммануеля Макрона і Росії Володимира Путіна.

Перша "не призвела до будь-якої великої економічної угоди за рахунок України", хоча багато хто ставив запитання, чи збирається Трамп торгуватися у питанні підтримки незалежності України в обмін на російську співпрацю в інших країнах світу. "Цього не сталося; замість цього його варшавська промова закликала Росію припинити втручання в Україну, а призначення Курта Волкера новим посланцем по Україні вказує на тривалу жорстку лінію у відповідь на російську агресію проти сусідів", - зазначає експерт.

Друга зустріч підтвердила дієвість Мінських угод як основи для пошуку шляхів завершення війни у Східній Україні. "Це важливо, оскільки угода, незважаючи на відсутність досі успіху в її імплементації, забезпечує основу європейських санкцій проти Росії", - відзначає Форбріг.

Читайте також: Зустріч Трампа та Путіна має насторожити українців – експерт

Він також вважає, що, незважаючи на багатомісячний "свербіж", який Кремль відчував відносно "ключової зустрічі", якою безумовно, стала бесіда Путіна і Трампа у Гамбурзі, "реального прориву не сталося, і істотних результатів було дуже мало". Проте Росія спробувала подати цю зустріч як великий успіх, оголосивши про прогрес у Сирії, Україні, співпраці у кібер-безпеці та дипломатії. Проте ж ключовим моментом, "очком", яке Путін може записати собі в актив, стала згода Трампа залишити в спокої питання про втручання Росії у вибори в США та просунутися у відносинах США та Росії.

"Це єдина пропагандистська перемога, якою може бути дуже задоволений Путін за підсумками його першої зустрічі з президентом Трампом", - відзначив політолог.

Фото: kremlin.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-