Місію ОБСЄ на Донбасі посилять технікою - посол Байєр

Місію ОБСЄ на Донбасі посилять технікою - посол Байєр

Укрінформ
У 2017 році Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі буде посилена технічними засобами.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив посол і постійний представник Сполучених Штатів в Організації по безпеці і співпраці в Європі Деніел Байєр.

"У найближчій перспективі... - надання додаткової техніки - камер, датчиків і іншого устаткування, яке дозволить розширити можливості (місії) "бачити" за межами місць, де спостерігачі фізично присутні", - сказав посол.

Питання збільшення кількості самих спостерігачів поки що не піднімається. "Не має сенсу збільшувати кількість спостерігачів на місцях, якщо вони не мають можливості вільно пересуватися і виконувати свою роботу", - пояснив Байєр. (Нині в Україні працюють 700 спостерігачів, з яких 600 знаходиться на сході.)

Дипломат підкреслив, що триватиме тиск на Росію і бойовиків, яких вона підтримує, з метою забезпечення повного і безперешкодного доступу, відповідно до Мінських угод.

Байєр також зазначив, що в питанні підвищення ефективності СММ і гарантування того, що вона отримає інструменти, ресурси і політичну підтримку, які їй потрібні для виконання мандату, США розраховують на співпрацю з австрійським головуванням і іншими державами-учасниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-