Посол США в ОБСЄ: Формальної пропозиції про поліцейську місію на Донбасі немає

Посол США в ОБСЄ: Формальної пропозиції про поліцейську місію на Донбасі немає

Укрінформ
Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на сьогодні не має формальної пропозиції з питання озброєної поліцейської місії на сході України.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив посол і постійний представник Сполучених Штатів в ОБСЄ Деніель Байєр.

"Що стосується поліцейської місії або присутності для забезпечення безпеки виборів для Донбасу, та формальна пропозиція так ніколи і не була представлена", - повідомив Байєр.

Він зазначив, що в організації вважають, що свою роботу відповідно до затвердженого мандату - як цивільні і неозброєні - повинні продовжувати виконувати Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і маленька спостережлива місія на двох переходах уздовж українсько-російського кордону.

В той же час Байєр підкреслив, що якщо в мить, коли буде досягнуто стабільне і стійке припинення вогню і буде повний контроль кордону, виникне необхідність у більш активній підтримці з боку міжнародного співтовариства для сприяння реалізації Мінських угод, США будуть готові розглянути інші пропозиції.

Поки ж, звернув увагу американський дипломат, дискусії про озброєну поліцейську місію "ведеться більше на прес-конференціях, ніж на офіційних засіданнях". 

Фото: Flickr/U.S. Embassy Tokyo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-