Вихід з конфлікту з РФ – у дипломатії, але порох треба тримати сухим – віце-прем’єр

Вихід з конфлікту з РФ – у дипломатії, але порох треба тримати сухим – віце-прем’єр

Укрінформ
Після того, як Росія розв'язала агресію, в Україні вже нікого не потрібно переконувати, що від реформ в секторі безпеки та оборони залежить виживання України як суверенної незалежної держави.

Про це у п'ятницю у Верховній Раді під час конференції щодо цивільного контролю над Збройними силами заявила віце-прем'єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми визначили пріоритетом наближення до НАТО, розбудовуємо за допомогою партнерів та міжнародних організацій сучасні Збройні сили. Тільки за їх спроможності ми будемо здатні захистити країну. Хоча зрозуміло, що вихід із цієї ситуації конфлікту з Росією полягає в політико-дипломатичній площині, Збройні сили мають тримати порох сухим", - зауважила урядовець.

Вона наголосила на тому, що запровадження ефективного демократичного контролю над сектором безпеки й оборони - це  політичний стандарт Європи, інтеграції з якою прагне Україна.

"Це наш цивілізаційний вибір. Це є стандартом для набуття членства в НАТО. Усвідомлення цього є сьогодні набагато ширшим, ніж навіть два роки тому, коли ми лише починали говорити на ці теми цивільного контролю", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-