Розвідка доповіла про значні втрати росіян під час штурму в Авдіївці

Розвідка доповіла про значні втрати росіян під час штурму в Авдіївці

Укрінформ
Російські окупаційні війська здійснили у понеділок невдалу спробу встановити контроль над промзоною південно-східніше Авдіївки, втративши у результаті бою 9 вбитими та 13 пораненими. 

Про це повідомляє на своєму сайті Головне управління розвідки Міністерства оборони України.  

"Противник продовжує бойові дії на Донецькому напрямку з метою розширення контрольованої території. 7 березня ц.р. підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), посилені підрозділами 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка), а також окремого штурмового батальйону (Донецьк), 2 та 3 окремих батальйонів спеціального призначення 1 АК здійснили чергову спробу встановити контроль над промисловою зоною у південно-східній частині н.п. Авдіївка", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначають у розвідці, в результаті бойового зіткнення противник не досягнув суттєвих результатів, але зазнав значних втрат. "Загинуло дев'ять російських військовослужбовців, ще 13 отримали поранення (важкі поранення отримали лейтенант Дмитро Протопопов та сержант Максим Ісєнов)", - інформують в ГУР.

Крім того, ситуація в зоні проведення АТО характеризується інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи українських військ.

Так, протягом доби здійснено 55 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП, танків та 120/82 мм мінометів, з них: 17 - Троїцьке, Миронівський, Луганське, Лозове, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Красногорівка (Слов'янський напрямок); 31 - Авдіївка, Опитне, шахта Бутовка, Піски, Мар'їнка (Донецький напрямок); один - Гранітне (Волноваський напрямок); шість - Гнутове, Талаківка, Широкине (Маріупольський напрямок).

Поруч з цим, українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та САУ в районах Сонцеве та Перевальськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-