Пивоварський: Зарплата в міністерстві має бути мінімум 25 тис. грн

Пивоварський: Зарплата в міністерстві має бути мінімум 25 тис. грн

Укрінформ
Державні службовці у міністерствах, не рахуючи міністра та його заступників, мають отримувати заробітну плату щонайменше 25 тис. грн, а також соціальний пакет.

Про це заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи ті ризики, які на сьогодні несуть міністри та міністерства, і враховуючи те навантаження, яке на сьогодні є, це повинні бути абсолютно ринкові зарплати, як це є на ринку... Середня зарплата без міністра і без заступників міністра повинна бути мінімум 25 тис. грн на місяць. Плюс соціальний пакет, повинна бути медична страховка", - заявив міністр.

За його словами, питання ринкової справедливої зарплатні для держслужбовців на сьогодні "є критичним для того, щоб змінити якість рішень та змотивувати команди".

Пивоварський, зокрема, вказав на те, що його "ресурсне" міністерство, де держслужбовці отримують мізерні зарплати, контролює великі підприємства з річними витратами у 100 млрд грн на рік.

"Усі знають, хто раніше на яких потоках сидів. Адже коли я ріжу комусь схему, то я забираю мільярд-два. Я не забираю 10 млн чи 100 млн. У мене цифри інші, я забираю від якоїсь конкретної людини мільярд гривень, або два мільярди, або від компанії якоїсь чотири мільярди гривень. Власне, у мене ризики є. Кожного разу, коли я це роблю, у мене один охоронець додається", - заявив він.

Як раніше писало агентство, нещодавно стало відомо, яку зарплатню отримує глава «Укргазвидобування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-