Рада визначила правовий статус Сил спецоперацій ЗСУ

Рада визначила правовий статус Сил спецоперацій ЗСУ

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроект № 4795 підтримали 249 народних депутатів.

"Метою законопроекту є визначення правового статусу та застосування Сил спеціальних операцій самостійно або у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України виконувати завдання спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання і стримування воєнного конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, у законодавчому акті вказано, що органи військового управління та військові частини розвідки, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України відповідно до закону можуть залучатися до заходів добування розвідувальної інформації з метою підготовки держави до оборони, підготовки та проведення спеціальних операцій та/або спеціальних дій, забезпечення готовності Збройних Сил України до оборони держави. Сили спеціальних операцій Збройних Сил України здійснюють ведення спеціальної розвідки.

"Відомості про особовий склад Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, а також про осіб, які співробітничають або раніше співробітничали на конфіденційній основі із Силами спеціальних операцій Збройних Сил України, становлять державну таємницю і підлягають захисту відповідно до Закону України "Про державну таємницю", - йдеться у законі.

Згідно з документом, фінансування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України, які виділяються Міністерству оборони України окремим рядком на утримання Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, а також інших джерел, передбачених законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-